søndag 19. april 2015

The rise and fall of Gøran Trovåg

Boken jeg har lest denne gangen heter "The rise and fall of Gøran Trovåg" som du kan se i tittelen. Den er skrevet av Gaute M. Sortland, som tidligere er kjent som musiker og forfatter fra Bergen.
Tema i denne boken vil jeg si er det å vokse opp. Gøran og bestevennen Eivind er i tenårene, og har sammen startet et band med navnet "Froskar i naud". Ingen av de to kompisene er noe særlig populær på skolen og de må hele tiden se opp for de andre guttene for å slippe juling. Etter slik jeg oppfatter det, er faren til Gøran alkoholiker, og foreldrene krangler ofte, noe Gøran ikke snakker noe om. Selve boka handler lite om livet til Gøran hjemme og på skolen, det er egentlig ikke noe stort fokus på det.

Eivind og Gøran hadde lenge hørt om en mann på Sør-øya som solgte sprit, og de snek seg bort til huset hans for å bevise det. Det var da de måtte finne på en løgn om at de var et band, som hadde hørt at han var flink til og spille, og at de kom dit for å få gode råd. Selv om det de egentlig ville, var å komme inn for å se om han hadde sprit der. Etter det ble de faktisk nødt til å lage et band, og de begynte å øve...